Guide: Slik får du beste lån til scooter/motorsykkel UTEN egenandel

Scootere eller motorsykler er ofte unge menneskers første møte med trafikken som sjåfør. I følge SSBs statistikk fantes det rundt 163,000 scootere i Norge ved utgangen av 2018. Dette kommer i tillegg til 160,000 tyngre motorsykler og 27,000 kjøretøy av typen “lett motorsykkel”. Man kan trygt si at nordmenn liker å kjøre rundt på tohjulinger.

Mange sliter med å spare opp penger til sitt første kjøretøy. Dette er bankene fullstendig klar over. Og det finnes veldig mange norske banker som ønsker å gi ut MC-lån til unge mennesker. Problemet er bare at ikke alle vet hva de går til. I denne artikkelen skal vi gi deg en oversikt over de ulike typene MC-lån. Vi skal også forklare hvorfor det kan være en fordel å velge lån uten sikkerhet når du kjøper scooter eller motorsykkel.

Hvorfor kan det være en ulempe å ta opp motorsykkel lån med egenandel og sikkerhet?

Dessverre er det slik at de fleste banker ber deg om å stille med en viss egenandel for å finansiere MC. Ikke bare ligger det et krav om oppsparte midler. De samme bankene vil også ta scooteren eller motorsykkelen din i pant hvis du misligholder lånet. I realiteten betyr det at banken tar fra deg kjøretøyet ditt hvis du ligger et par måneder bak på nedbetalingen. Dette kan være en lite heldig situasjon å ende opp i.

Heldigvis finnes det en løsning for deg som ønsker å fjerne den risikoen.

Uten egenandel må du sikte deg inn på et forbrukslån

Alle forbrukslån kommer uten sikkerhet. Det vil blant annet bety at banken ikke bryr seg om hva du skal bruke pengene på. De har heller ingen myndighet til å innkreve motorsykkelen din hvis lånet blir misligholdt.

Passer et slikt lån også for de mellom 18 og 23 år?

Ja, det gjør det. Det er kun et alderskrav for å søke forbrukslån: at man har fylt 18 år. Deretter er det også krav om at du ikke har noen betalingsanmerkninger. I tillegg må du kunne vise til en fast inntekt. Dette kan være inntekt som enten baserer seg på en fulltidsjobb, deltidsjobb, stipend fra studier eller støtte fra NAV. Banken bryr seg kun om at du har dokumentasjon på at penger kommer inn på kontoen din hver måned – ikke hvor de kommer fra.

Derfor er et forbrukslån også et godt alternativ for unge voksne.

Hvilke andre fordeler er det ved å ha MC-lån uten sikkerhet?

Det handler faktisk ikke kun om risikoen for å bli fratatt motorsykkelen. Her er noen andre gode argumenter for å ta opp forbrukslån:

  • Det er utrolig tidsbesparende. Du slipper nemlig å vente på at banken skal gjøre en verdivurdering av kjøpsobjektet.
  • Du kan få et lån som finansierer 100 % av motorsykkelen. MC-lån med sikkerhet har ofte et krav om at du skal ha en egenandel på mellom 30 og 50 %.
  • Alderen eller tilstanden til sykkelen har ingenting å si. Det betyr også at du kan sjekke bruktmarkedet etter et godt kjøp.
  • Pengene kommer direkte inn på din konto, og du kan disponere dem akkurat som du vil. På generelt grunnlag er det ikke anbefalt å låne mer enn det sykkelen koster.

MC-lån uten sikkerhet: hva har du lært?

De fleste banker som tilbyr MC-lån vil prøve å få til en avtale hvor du låner med sikkerhet i kjøretøyet. Dette er ikke alltid en fordel. Risiko for å miste sykkelen ved et misligholdt lån, krav om minst 30 % egenkapital og en langvarig godkjennelsesprosess. Dette er bare noen av grunnene til at det i mange tilfeller vil være bedre å bruke et forbrukslån når man skal kjøpe MC.

Husk at du bør ta vare på kjøretøyet ditt på best mulig måte. En motorsykkel er ikke en forbruksvare. Du vil, etter all sannsynlighet, ha mulighet for å selge den i fremtiden. Derfor er det viktig at du sender den på reperasjon når det trengs, skifter deler når de begynner å bli slitte og holder sykkelen innendørs på vinterstid. Les mer om MC lån med og uten sikkerhet på Billigeforbrukslån.no MC-Lån eller hos Gjensidige.